Scenar Therapie

Scenar-therapie

Scenar Therapie

Scenar therapie is een non invasieve methode om het zelfgenezende vermogen van het lichaam te richten op functionele klachten en pathologiën. Scenar staat voor Self Controlled Energo Neuro Adaptive Regulation. In plaats van het isoleren en onderdrukken van de symptomen, activeert Scenar therapie het lichaam om zelf de oorzaak van de klacht op te lossen. Dit vergroot de kans op blijvend herstel, versterkt en ontspant het auto-immuun systeem.

Sport & Scenar

In de sport kunnen met Scenar zeer effectief acute en chronische blessures behandeld worden. Maar dat niet alleen, afhankelijk van kennis en opleiding van de man of vrouw met het apparaat in de hand is Scenar ook voor andere doeleinden – bijvoorbeeld herstel en preventie -en op verschillende niveaus, inzetbaar. Positieve behandelresultaten met Scenar zijn wereldwijd zeer talrijk.
Scenar technologie, een doorbraak in de non-invasieve gezondheidszorg. Therapeuten, artsen en wetenschappelijk onderzoek laat zien dat patiënten tot 70% sneller herstellen door een directe interactie met één van de voornaamste controlerende mechanismes in het menselijk lichaam: zenuw reacties.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat door een juiste stimulans, het menselijke lichaam in staat is om zichzelf meer herstellende hulpbronnen toe te bedelen en hierdoor het herstel van chronische pijnen, ziektes en andere verwondingen te versnellen. RITM Scenar technologie and RITM behandelingsprotocollen zijn ontworpen om dit proces te bevorderen en om een sneller resultaat neer te zetten dan de meeste andere therapievormen.

Toepassingen

Tijdens de ontwikkeling van de Ritmscenar technologie in de jaren 80, zijn er protocollen ontwikkeld, nauwgezet getest en verbeterd. Deze protocollen zijn vandaag de dag gemakkelijk te leren en toe te passen.
Scenar technologie staat in wisselwerking met het zenuwstelsel van het menselijk lichaam. Het wordt toegepast om het lichaam te helpen zichzelf onafhankelijk te genezen van klachten en verwondingen. Specifieke protocollen zijn in ons trainingsprogramma beschikbaar om succesvol sneller herstel binnen de gebieden Pijn management, Blessure herstel en bij het herstel van Chronische aandoeningen te behalen.
De Scenar methode zoals deze door het Ritmedic Scenar instituut wordt onderricht, is in de praktijk succesvol gebleken bij fysiotherapeuten, doktoren in klinieken en ziekenhuizen en door (natuurgeneeskundige) therapeuten. Ons basismodel kan ook gebruikt worden door de patiënt zelf om op elk moment pijn te verminderen of als aanvulling tijdens een reeks behandelingen.

Hopelijk tot ziens bij het Huis van Jade Wellness Praktijk.